RVS Defender schutbord

 2.175,00 incl BTW

Nieuw gegalvaniseerd schutbord voor Land Rover Defender

Het schutbord is één van de meest roestgevoelige delen van  een Defender. Vaak is er roest in de voetenbakken, rondom de voorruit, op de hoeken of achter de kachel of achter het dashboard.
Met dit schutbord ben je voor ééns en altijd van je roestprobleem verlost.

Uitverkocht

Artikelnummer: mbkhd Categorieën: , Tag:

Nieuw RVSDefender schutbord

Het schutbord is één van de meest roestgevoelige delen van  een Defender. Vaak is er roest in de voetenbakken, rondom de voorruit, op de hoeken of achter de kachel of achter het dashboard.
Met een RVS Defender schutbord ben je voor ééns en altijd van je roestprobleem verlost.

Poedercoaten of spuiten

We kunnen het schutbord tegen meerprijs voor u laten poedercoaten, maar de meeste klanten laten het in de kleur van hun auto spuiten. Er zijn ook wel mensen die het onbehandeld monteren.

Het is aan te bevelen het schutbord voor het spuiten goed te schuren of te stralen en het dan eerst in een laag epoxyprimer te spuiten, hiermee krijg je een hele goede hechting voor de volgende laklaag.

Montage

Het schutbord vervangen bij een Land Rover Defender  is wel een flinke klus, er moet veel worden gedemonteerd, het dak en de voorruit moet van de auto af, de deuren en scharnieren moeten er af. Vloerplaten en transmissietunnel moeten er uit. Motorkap en spatborden moeten verwijderd. Dan kan het dashboard, kachelunit, stuurstang, rembekrachtiger, rempedaal, remleidingen, koppelingspedaal en leiding en gaspedaal en stuurstang worden verwijderd. Dan nog de kabelboom, het ruitenwissersysteem en contactslot. Ook moeten de beide luchtkleppen en stangensysteem en roosters daarvan worden verwijderd. Dan kan het schutbord worden losgemakt van het chassis. Daarna kan alles in omgekeerde volgorde weer worden opgebouwd op het nieuwe gegalvaniseerde schutbord.

Geluidsdemping of isolatie

Als alles toch kaal is zou je er eventueel nog voor kunnen kiezen om meteen een geluiddempende of geluidsabsorberende, of warmtewerende laag aan te brengen. Bv alubutyl, neopreenrubber of een andere noisekiller.

Het heeft qua tijd geen voordelen om dit te combineren met een chassiswissel. Bij een chassiswissel pakken we de body als één geheel van het chassis. Om het schutbord te vervangen moet alles juist weer om het chassis staan om de auto bij elkaar te houden, want het schutbord verbindt alle delen van de Defender aan elkaar.

Bij een restauratie van een Defender is een rvs defender schutbord toch wel één van de belangrijkste uitgangspunten, kijk voor inspiratie ook eens op onze restauratiewebsite.

Wij kunnen dit eventueel ook allemaal voor u verzorgen bij ons in de werkplaats in Almelo

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “RVS Defender schutbord” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.